cv onderhoud

nieuwe cv ketel nodig?

Wat is voor u de voordeligste cv-ketel, HR-ketel of VR-ketel.

 

Een nieuwe cv ketel.

Als u toe bent aan een nieuwe cv ketel of cv installatie is het verstandig om u eerst eens te verdiepen in de mogelijkheden. De technieken van tegenwoordig zijn enorm verbeterd ten opzichte van zo'n 10 jaar geleden. Dit zorgt niet alleen voor een hoger rendement maar ook voor minder energie verbruik en dus besparing. Er is tegenwoordig ook een enorme keuze in merken en types cv ketels, denk aan conventionele ketels, combiketels, verbeterd rendement ketels, hoog rendement ketels etc., dat u al gauw de weg kwijt kunt raken. Het is daarom verstandig dat u voor u een cv ketel aanschaft u eerst laat voorlichten door een erkend installateur of andere specialist op het gebied van cv ketels. Om u nu toch alvast een klein beetje wegwijs te maken in het land van de cv ketels hebben wij een kort overzichtje gemaakt van een aantal verschillende types cv installaties en cv ketels.

De conventionele cv ketel.
De conventionele cvketel is een installatie die voor warm water zorgt en dit gebruikt om bijvoorbeeld uw huis mee te verwarmen. Het rendement van zo'n conventionele cvketel ligt doorgaans ergens tussen de 70 en 80%. Dit betekent eigenlijk dat er zo'n 20 a 30% nutteloos verloren gaat. U heeft naast de conventionele cv-ketel vaak dus nog een boiler of geiser nodig voor de warm water voorziening.

De combiketel.
De combiketel is een cv ketel die niet alleen voor de verwarming van uw huis zorgt, maar die ook de warwater voorziening op zich neemt. Daarom dus ook de naam "combi". U heeft dus over het algemeen naast de combiketel geen aparte boiler meer nodig. De combiketel is in vele soorten en maten te verkrijgen en meestal kunt u kiezen tussen de zogenaamde Verbeterd Rendement (VR) of Hoog Rendement (HR) ketel. De verschillen tussen deze twee opties zullen wij verduidelijken.

De Verbeterd Rendement Ketel (VR-ketel).
De verbeterd rendement ketel levert, zoals de naam al aangeeft, een verbeterd rendement ten opzichte van de toen bestaande ketels. Hoe hoog is dit rendement dan zult u zich afvragen. Bij een verbeterd rendement ketel of VR-ketel wordt minimaal 83% van de energie omgezet in nuttige warmte. Dit is dus al een behoorlijke verbetering ten opzichte van de conventionele cv-ketels.

De Hoog Rendement Ketel (HR-ketel).
De HR-ketel levert een nog hoger rendement dan de VR-ketels. Het rendement van een HR-ketel moet minimaal 100% zijn. Deze cvketels zijn dus ten opzichte van hun voorgangers nog zuiniger met energie en leveren een nog hoger rendement. Dit rendement percentage (100%) is een Europese notering waarbij de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding en de daarin aanwezige warmte, niet wordt meegerekend bij het bepalen van het rendement, maar wordt gezien als een restproduct. Deze 'verloren' warmte wordt bij een HR-ketel teruggewonnen waardoor er dus rendementen mogelijk worden die boven de 100% liggen. Daarom bestaan er binnen de Hoog Rendement ketels weer verschillende klassen namelijk de HR 100, HR 104 en de HR 107, waarbij de HR 107 dan weer het hoogste rendement behaald. U moet deze rendementen en percentages zien als een norm, want u zult zien dat de rendementen die u thuis met een HR-ketel haalt lager zullen liggen dan de rendementen die bij de cv ketel onder gestandariseerde omstandigheden zijn gemeten.

Tot zover ons korte overzicht van een aantal mogelijkheden die er bestaan in cv installaties. Het aanschaffen van een nieuwe cv ketel of nieuwe cv installatie is maatwerk. Er zijn vele factoren die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de juiste cvketel. Nogmaals willen wij dan ook benadrukken dat het verstandig is om, voor u daadwerkelijk een cv ketel gaat aanschaffen, eerst informatie in te winnen bij een erkend cv installateur of andere specialist op het gebied van cv ketels. Deze kan u namelijk vertellen welke cv ketel er in uw situatie het best geschikt is.

Offertes vergelijken

Wilt u graag gratis en vrijblijvend meer informatie ontvangen van erkende cv installatiebedrijven over een nieuwe cv installatie of over het vervangen van uw huidige cv ketel? Maak dan gebruik van onze offerte vergelijking service. Nagenoeg alle cv installateurs waarvan wij cv onderhoudscontracten vergelijken, kunnen u ook vakkundig helpen bij de keuze en installatie van een nieuwe cv ketel. En net als voor de onderhoudscontracten geldt dat zij u ook hier van een scherpe offerte zullen voorzien. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, zorgen wij ervoor dat u, afhankelijk van uw regio en wensen, ongeveer 3 a 4 (maximaal 6) offertes krijgt thuisgestuurd.

Offertes vergelijken

 

Advertenties

Kies uw regio

cv onderhoudscontracten bedrijven bij u in de buurt Noord-Holland Friesland Groningen Drente Overijssel Flevoland Utrecht Gelderland Limburg Noord-Brabant Zeeland Zuid Holland

CV onderhoudscontracten bij u in de regio

Kies uw regio op de kaart

en vind snel een overzicht van de voordeligste cv onderhoudscontracten (met prijzen) die u bij u in de regio kunt afsluiten.

Of laat ons vergelijken!

Laat ons gratis en vrijblijvend verschillende offertes voor cv onderhoudscontracten voor u opvragen en vergelijken. Wij krijgen vaak nog extra korting. Wanneer u ons offertes laat opvragen dan bent u goedkoper uit dan dat u dat zelf doet!

Lees meer